A középiskolai felvételi előkészítő tanárai

Hogyan választjuk ki a középiskolai felvételi előkészítő tanárait?

Megnyugtató lenne számodra, ha tudnád, milyen szempontok szerint választjuk ki a legmegfelelőbb tanárokat a jelöltek közül?

Fontos számodra, hogy szakmailag mennyire felkészültek azok az oktatók, akik gyermekedet felkészítik a felvételi vizsgára?

Hogyan választjuk ki a középiskolai és gimnáziumi felvételi előkészítő tanárait?

A sikeres középiskolai felvételi előkészítő egyik kulcsa a jó tanári gárda, ezért fektetünk nagy hangsúlyt munkatársaink kiválasztására.

A több körös kiválasztási folyamat során a szakmájukban és a tanításban is motivált oktatókat választunk ki. Ez azért fontos, mert csak így lesznek képesek az általuk tanított gyerekekre motiválóan, építőleg hatni.

Legelőször is kielemezzük a beérkezett önéletrajzokat. Itt azok a jelöltek jutnak tovább, akiknek szakmai tudását és tapasztalatát megalapozottnak és elegendőnek ítéljük meg önéletrajzuk és motivációs levelük alapján.

Ezután következik a személyes interjú, amely során meggyőződünk arról, hogy a jelölt kellően motivált a tanítás területén. Fontos szempont az is, hogy szeressen gyerekekkel foglalkozni és támogatni őket abban, hogy minél jobb eredményeket érjenek el.

A személyes találkozás alkalmával megbizonyosodunk arról is, hogy a jelölt személyisége is megfelelően illeszkedik az általunk elvárt és biztosított támogatói légkörbe.

Leendő tanáraink szakmai tudásukról is számot adnak a kiválasztási folyamat során. Meggyőződünk arról is, hogy megfelelő tanítási tapasztalat van a hátuk mögött fiatal koruk ellenére. Számunkra fontos, hogy tanáraink a fiatalabb korosztályból kerüljenek ki.  Így közelebbi és bizalommal telibb kapcsolatot tudnak kialakítani a gyerekekkel a kisebb korkülönbség miatt.

Ugyanakkor azt is elvárjuk tőlük, hogy tudjanak rendet tartani az osztályban, és sikeresen ötvözzék a megfelelő oktatási módszertant a megértő és támogató hozzáállással.

Jelentkezés
Felvételi infó és árak

Miért fontos számunkra a felszabadult légkörhöz való alkalmazkodás tanáraink részéről?

Rendkívül fontos számunkra, hogy tanfolyamainkon felszabadult legyen a légkör, hiszen a gyerekek sokkal jobban tudnak teljesíteni, ha jól érzik magukat. Ennek a stresszmentes légkörnek a megteremtését várjuk az általunk kiválasztott pedagógusoktól, illetve azt, hogy ennek megfelelően viszonyuljanak a tanításhoz és a gyerekekhez is. Ezért tartjuk lényegesnek a szakmai tudás és tapasztalat mellett azt is, hogy pozitív személyiséggel rendelkezzenek.

Igaz, hogy sok esetben nem könnyű megtalálni a megfelelő munkatársat, hiszen a siker érdekében egy komplex és sokrétű elvárásrendszert alakítottunk ki. Mi azonban hiszünk abban, hogy ha rászánjuk az időt és beletesszük a megfelelő mennyiségű energiát, akkor minden esetben megtaláljuk azokat, akikkel igazán hatékonyan tudunk együttműködni gyermeked felvételire való felkészítése során.

Középiskolai Felvételi Előkészítő
Horváth Katalin
Vezető tanár