A középiskolai felvételi előkészítő kiválasztása

Hogyan válassz gimnáziumi és középiskolai felvételi előkészítőt?

A legmegfelelőbb középiskolai felvételi előkészítő az, amelyet szeretnél kiválasztani a gyermeked számára?

Ismeretlen számodra ez a terület és bizonytalan vagy abban, hogy milyen szempontokat kellene figyelembe venned a jó választáshoz?

Ebben a cikkben pont ezeket foglaltuk össze, hogy neked már csak a végső döntést kelljen meghoznod.

Biztosan ti is tapasztaljátok, hogy a gyerekek már általános iskolában rendkívüli terhelésnek vannak kitéve. A hétköznapokban a tanítás után sokan még eljárnak edzésre, zeneiskolába, külön nyelvórákra vagy épp korrepetálásra. Miután hazaérnek, még neki kell állniuk a házi feladat elkészítésének, hogy másnapra az is meglegyen.

Mindezek után pedig még egy középiskolai felvételi előkészítőt is be kell illeszteni a programjukba, ha megfelelő esélyeket szeretnénk nekik biztosítani ahhoz, hogy egy jó középiskolában tanulhassanak. Ez azért is fontos, mert nem mindegy, milyen eredménnyel érettségizik, főleg, ha már most egyetemi vagy főiskolai továbbtanulás a terv.

Miért lehet előnyösebb a hétvégi középiskolai előkészítő?

Mivel a gyerekek hétköznapjai rendkívül terheltek, ezért érdemes olyan felvételi előkészítőt választani, amelyen hétvégén vehetnek részt.

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy nem szeretnéd még hétvégén is terhelni őt tanulással, és ez érthető nézőpont. Ugyanakkor a hatékony tanulás szempontjából sokkal előnyösebb egy szombat délelőtti képzés, hiszen itt frissen és kipihenten tud részt venni az órákon. Sokkal jobban tud összpontosítani a tananyagra, mint egy egyébként is hosszú és megterhelő hétköznapi nap végén.

A középiskolai felvételi előkészítő nem egy egész tanévet ölel fel. A szeptembertől január végéig tartó időszakban járnak a gyerekek a képzésre. A tapasztalatok szerint ezt az alkalmanként kb. 3 óra tanulást és odafigyelést a gyerekek könnyebben teljesítik szombat délelőttönként.

Miért fontos, hogy a gimnáziumi felvételi előkészítő légköre oldott legyen?

Lényeges szempont, hogy a gyerekek oldott légkörben tudjanak készülni az előttük álló megmérettetésre. Ez azért is lényeges, mert ha jól érzik magukat, jobban figyelnek és több mindent meg tudnak érteni a tananyagból. Összességében nézve, ha jobban érzik magukat, több mindent jegyeznek és tanulnak meg. Ez nagyban hozzájárul a sikeres felvételijükhöz.

A könnyed légkörnek köszönhetően ki is léphetnek a klasszikus iskolai keretek közül, amely sokuk számára rendkívül felszabadító élmény. Ilyen körülmények között felszabadultabbá és aktívabbá válnak, így teljesítményük javul és kiegyensúlyozottabbá is válik. Mindez hatékonyabb tanuláshoz és felkészüléshez vezet.

Miért kulcsfontosságú a tanárok személye a középiskolai felvételi előkészítőn?

Nagyon előnyös a gyerekek számára, ha korban hozzájuk közelebb álló tanárok foglalkoznak velük. Ez azért lényeges, mert egyrészt jobban megtalálják velük a hangot, másrészt pedig az is előny lehet, hogy maga a tanár nem túlságosan régen esett át ugyanazon a felvételi eljáráson, amelyre ők készülnek.

Ezek a tanárok jobban átlátják, hogy milyen problémákkal szembesülnek a gyerekek a felvételi vizsga során, ezért jobban tudják segíteni a gyerekeket a felkészülésben.

A középiskolai felvételi előkészítőink során ezért dolgozunk együtt olyan végzős főiskolásokkal és egyetemistákkal, akik nem csupán a tananyagot adják át, hanem saját sikeres felvételijükkel kapcsolatos tapasztalataikat is megoszthatják a diákjaikkal.

A gyerekek közül sokan a felvételi előkészítő időszakában döbbennek rá, hogy több mindent tudnak, mint gondolnák. Ez azért van, mert sok esetben előfordul, hogy az iskolában nem magyarázzák el teljes körűen az adott tananyagot.

Ekkor a te gyermeked is azt gondolhatja, hogy ez neki nem megy, pedig egyszerűen csak nem értette meg teljes mértékben a magyarázatot. Ezért fontos, hogy ugyanaz az anyagrész – legyen szó a törtekről, a határozószavakról vagy bármi másról – többféleképpen is el legyen magyarázva számukra.

Ha különböző megközelítésből hallják a magyarázatot, teljesebb megértést kapnak az adott tananyaggal kapcsolatban, illetve az is előfordul, hogy az egyik megközelítést nem érti, de a másik már világos a számára.

Mint ahogy a felnőttek sem, a gyerekek sem egyformán gondolkoznak. Ezért fontos a teljes körű magyarázat, amire a mi tanáraink is folyamatosan törekednek.

Sokszor a gyerekek nem azért szerepelnek gyengén egy megmérettetésen – ami lehet egy dolgozat, egy felelet vagy akár egy felvételi vizsga -, mert nem tudják, amit tudniuk kellene, hanem azért, mert azt hiszik, hogy nem tudják. Ez utóbbi jelenség eredménye pontosan ugyanaz lehet, mint a tudáshiány eredménye: a sikertelenség.

Ezért is tartjuk fontosnak, hogy tanáraink a gyerekeket segítsék abban, hogy tudásuk mellett, az önbizalmukat is erősítsék.

Hol legyen a középiskolai felvételi előkészítő?

Mivel a gyerekek az iskolai és egyéb elfoglaltságaik miatt rendkívül leterheltek, ezért fontos, hogy olyan felvételi előkészítőt válasszatok, ahová a lehető legkevesebbet kell utaznia.

Az iskolába, előkészítőre stb. való utazás rendkívül megterhelő és rengeteg időt vesz el a hasznos tevékenységektől, ami nem csak a tanulás, hanem a játék, a szórakozás és a pihenés is.

Ha teheted, válassz olyan középiskolai felvételi előkészítőt, amely közel esik az otthonotokhoz és a lehető legkevesebb utazással megközelíthető. Egy ilyen döntéssel máris sokat tettél azért, hogy gyermeked életét megkönnyítsd és ezzel a sikeres felvételi esélyét is növelheted.

Nálunk számos budapesti és vidéki helyszín közül válogathatsz. A teljes listát itt találod.

Ha esetleg nem találtál hozzátok közel eső felvételi előkészítőt, gyermekednek akkor is van lehetősége arra, hogy utazás és holt idők nélkül végezhesse el a képzést, méghozzá online.

Az online középiskolai felvételi előkészítő előnyei

Az online felkészülés előnye, hogy otthonról is végezhető, így a távolság nem akadály. Rengeteg időt megspórolhattok, amit amúgy utazással kellene eltölteni.

A kényelem mellett praktikus is, hiszen ebben az esetben nem akadály az sem, hogy egy tananyagrészt, magyarázatot utólag még egyszer meghallgasson a gyermeked. Itt a hiányzás sem gond, mert ha esetleg lebetegszik vagy más akadály miatt nem tud részt venni az online tanórán, akkor a felvételeket bármikor visszanézheti. Így nem marad le és a pótlás miatt sem kell, hogy fájjon a fejetek.

Nálunk az online pótlás lehetősége azok számára is fennáll, akik a tantermi előkészítőre járnak. Ha gyermeked valamilyen okból kifolyólag nem tud részt venni a tanórán, akkor lehetősége van az online lehetőségek igénybe venni pótlás céljából.

Az online felvételi előkészítőnek az a rugalmassága, hogy gyermeked otthonról tanulhat, nem válik hátrányára, hiszen online eszközök segítéségével ugyan, de élőben jelen van az órán. Ebből kifolyólag kérdezhet is, és ugyanúgy megkapja a válaszokat, mintha az iskolapadban ülne.

Középiskolai Felvételi Előkészítő
Horváth Katalin
Vezető tanár

Milyen szempontokat vegyél még figyelembe a gimnáziumi felvételi előkészítő kiválasztásakor?

Nagy előny, ha a felvételi előkészítő lehetőséget biztosít a gyerekek számára próbafelvételire. Ez azért fontos, mert védett környezetben gyakorolhatják a vizsgaszituációkat, amelyek megoldásával önbizalmat szereznek. Ezen kívül lesz képük arról, hogy mi vár rájuk, mire számíthatnak majd élesben a vizsgán. Ez biztonságérzetet ad számukra, amely csökkenti a vizsgától való félelmüket és szorongásaikat is.

Fontos szempont az is, hogy az előkészítőn legyen elérhető a matematika és a magyar nyelvi, írásbeli előkészítő is, hiszen célszerű mindkét felvételire felkészülni még akkor is, ha a kiválasztott iskola csak az egyiket kéri. Ez azért lényeges, mert időközben változhatnak a ti elképzeléseitek is a választott iskolával kapcsolatban, és ebben az esetben mindkét vizsga meglétével tágabb mozgásteretek lesz.

Ha a középiskolai felvételi előkészítő biztosítja a felkészítést matematikából és magyar nyelvből is, akkor kényelmesebb és hatékonyabb a felkészülés, hiszen mindent megkaptok egy helyen.

Ha a felvételi előkészítő nem csupán az írásbelire, hanem a szóbelire is felkészíti gyermekedet, akkor az hatalmas plusz pont, hiszen a szóbeli vizsgán is nagyon sok pontot lehet elérni.

Ahhoz, hogy megtaláld a számotokra legmegfelelőbb középiskolai felvételi előkészítőt, érdemes már nyáron elkezdeni nézelődni, keresgélni. Az internet óriási segítség, hiszen a különböző középiskolai felvételi előkészítők rendelkeznek honlappal, melyeken rengeteg információt megtalálsz magával a képzéssel kapcsolatban is.

Jelentkezés

  Csoport:
  Alsó tagozat 4. osztályFelső tagozat 6. osztályFelső tagozat 8. osztály

  Helyszín:
  3. kerület9. kerület11. kerület13. kerület14. kerület17. kerület18. kerület20. kerületGyőrSzékesfehérvárOnline

  Díjfizetés:
  tanterem írásbeli előkészítő tanfolyam havi részletekben: 4 x 35.000 Ft (2500 Ft/tanóra)tanterem írásbeli előkészítő tanfolyam egyösszegben: 126.000 Ft (2250 Ft/tanóra)tanterem írásbeli és szóbeli előkészítő tanfolyam egyösszegben: 151.000 Ftonline írásbeli havi részletekben: 4 x 28.000 Ft (2000 Ft/tanóra)online írásbeli előkészítő tanfolyam egyösszegben: 100.800 Ft (1800 Ft / tanóra)online írásbeli és szóbeli előkészítő tanfolyam egyösszegben: 118.800 Ft

  Díjfizetés módja:
  átutalásbankkártyás fizetésbankpénztári befizetés