A középiskolai felvételi előkészítő előnyei

Miért előnyösebb a középiskolai felvételi előkészítő, mint a magántanár?

Azon gondolkozol, hogy középiskolai felvételi előkészítő tanfolyamra írasd be gyermeked vagy inkább magántanárt válassz?

Szeretnéd megtudni, miben más a csoportos felvételi előkészítőnk, mint az egyéni felkészítés?

Elsőre talán vonzóbbnak tűnhet az, hogy magántanár készítse fel gyermekedet a felvételi vizsgára. Ha azonban jobban belegondolsz, a csoportos felkészítésnek vannak olyan előnyei, melyek az egyéni foglalkozások keretein belül nem elérhetőek.

Miért előnyösebb a Középiskolai Felvételi előkészítő?

1.       Jobb az ár-érték aránya

Ha magántanárt szeretnél fogadni, akkor többes számot kell használni, hiszen egy tanár valószínűleg nem lesz elég. A felvételi vizsgára magyar és matematika tantárgyból is fel kell készülni és ez egyből két magántanárt feltételez. Heti négy órában zajló felvételi előkészítőink költségei azonban sokkal kedvezőbbek még egy magántanárnál is.

2.       Erőteljesebb a motiváció

A csoportos oktatásnak megvan az az előnye is, hogy gyermeked a tanórák alkalmával láthatja a „versenytársakat” és motiválhatja a tanulásban az, hogy jobb akarjon lenni a többieknél. Ez az egészséges versenyszellem az, ami komoly motiváció lehet gyermeked számára.

A tanfolyamokon láthatja gyermeked azt is, hogy más iskolák tanulói hogyan készültek eddig, milyen tudásuk van. Ez segíti őt abban, hogy pozícionálni tudja magát, vagyis, hogy meg tudja találni a helyét ezen a területen.

Ha úgy érzi, hogy már alapból felkészültebb másoknál, az komoly önbizalomhoz juttathatja a felvételi vizsga szempontjából is. Ha azonban azt tapasztalja, hogy vannak nála felkészültebbek is, akkor az motiválhatja abban, hogy ő is jobb teljesítményre tegyen szert.

Abban, hogy pozitívan élje meg ezen tapasztalatait, abban te is segítheted őt szülőként, de tanáraink is ösztönzik a gyerekeket és támogatják önbizalmuk fejlődését.

3.       Egyszerű és hatékony pótlási és ismétlési lehetőséget kínálunk.

Mivel nálunk van lehetőség online felvételi előkészítőt is választani, ez megkönnyíti hiányzás esetén a tananyag pótlását vagy akár ismétlését is.

Ha magántanárhoz jár gyermeked, akkor a lemondott alkalom helyett mindenképp új időpontot kell egyeztetni, sőt, a lemondásnak anyagi vonzatai is lehetnek.

Élő online tanóráinkat vasárnaponként, egy hét csúszással indítjuk. Ez azt jelenti, hogy a tantermi oktatáshoz képest az online képzés egy héttel később vasárnap indul. Online képzésünket élőben közvetítjük tanteremmé átalakított stúdiónkból, ahol tanáraink ugyanazt a tananyagot tanítják meg, mint egy héttel korábban a személyes oktatás keretein belül.

Aki részt vesz az online oktatáson ugyanúgy felteheti a kérdéseit élőben, mint a tanteremben, csak a Zoom-on keresztül. Az online órának addig nincsen vége, amíg minden kérdés megválaszolásra nem kerül.

Az online tanórákról felvételt készítünk és korlátlan hozzáférést biztosítunk ezekhez a felvételekhez gyermeked számára. Így hiányzás esetén otthoni körülmények között végignézheti és megtanulhatja a hiányzás miatt kimaradt anyagrészt.

Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk számotokra, hogy hiányzás esetén se maradjatok magatokra.

Jelentkezés
Felvételi infó és árak
4.       Gyakorlati tapasztalatot kínálunk próbafelvételik formájában

A gyerekek a kurzus folyamán próbára teszik a tudásukat írásbeli és szóbeli próbafelvételik formájában. Itt vizsgaszituációra emlékeztető körülményeket teremtünk számukra. Ez magában foglalja azt is, hogy számukra ismeretlen tanárok előtt adnak számot tudásukról. Így olyan gyakorlati tapasztalatra tesznek szert, amelynek következtében sokkal sikeresebben szerepelnek a valódi felvételi vizsgán.

Az írásbeli próbavizsga után, a gyerekek részletesen átbeszélnek a tanárral minden feladatot, és megbeszélik a megoldásokat is. A végén minden gyerek tisztában van azzal, hogy hány pontot ért volna el a felvételin, ha ez igazi vizsga lett volna. Arról is kapnak képet a gyerekek és a tanárok is, hogy kinél mire fontos odafigyelni, esetleg pluszban gyakorolni.

A szóbeli próbavizsgán fontosak azok a kommunikációs eszközök, melyeket megtanítunk a kurzus során a gyerekeknek. Megfigyeljük, és dokumentáljuk egy kérdőív formájában, hogyan használják ezeket, illetve mely területekre szükséges esetleg még figyelmet fordítani.

5.       A csoportos munkavégzés előnyei

A felvételi előkészítő feladatsorait önálló és közös munkavégzés keretein belül oldják meg a gyerekek. Az önálló munka során megtapasztalják a gyerekek, hogy milyen érzés, mikor a saját tudására kell támaszkodnia. Ebben a helyzetben azt is gyakorolhatja, hogyan hozza ki önmagából a legtöbbet.

A csoportos vagy közös munkavégzés során pedig megtanulják, hogyan kell csapatban együtt dolgozni, és hogyan tudják kiegészíteni, erősíteni egymás tudását csapatként. Mindezeken felül a csoportos felkészítés során gyermeked mások kérdéseiből is tanul és több sikerélményt is hordoz magában.

6.       Fiatalos, motiváló légkört biztosítunk

Felvételi előkészítőink tanárait úgy választjuk ki, hogy személyiségükből adódóan motiváló és ösztönző hatással legyenek a gyerekekre. Azért alkalmazunk végzős főiskolás oktatókat, mert fiatal korukból adódóan életkorban közelebb állnak a te gyermekedhez is, ráadásul a vizsgaszituációk a közeli emlékeik közé tartoznak.

Nagyon fontos számunkra, hogy a tanórák légköre oldott legyen, ahol gyermeked jól érezheti magát, hiszen így sokkal könnyebben is tanul. Ennek a légkörnek a kialakításában tanáraink is nagy szerepet vállalnak, de a csoporttársak jelenléte is elengedhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy gyermeked a csoportban még akár barátokra is találhat.

Az a célunk, hogy felvételi előkészítőinken minél magasabb minőségű oktatásban lehessen része gyermekednek, hiszen az ő sikeres felvételi vizsgája közös célunk.

Középiskolai Felvételi Előkészítő
Horváth Katalin
Vezető tanár