Plusz támogatást adunk számotokra

A plusz, amivel a vizsgára való felkészítésen felül támogatunk benneteket

Szülőként idegen számodra az egész felvételi folyamat és az új iskolába való jelentkezés?

Szeretnél biztosra menni, hogy semmi sem marad el a jelentkezés és a felvételi során, illetve, hogy minden dokumentum megfelelően van-e kitöltve és beküldve?

Jól jönne egy kis plusz támogatás a felvételi rendszer bürokratikus útvesztőjében?

Akkor olvasd el, hogy mi hogyan támogatunk benneteket mindebben a felvételi vizsgára való felkészítésen túl.

Plusz támogatásként segítünk abban, hogy minden dokumentum megfelelően legyen kitöltve

Teljesen érthető, ha a rengeteg napi teendő és gond mellett már alig jut időd és energiád arra, hogy gyermeked felvételi vizsgával kapcsolatos dokumentumai megfelelően legyenek kitöltve. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy minden adat és információ a helyén legyen, hiszen ez is hozzájárul a sikeres felvételihez. Ilyenkor jól jöhet egy kis plusz támogatás.

Mi segítünk nektek abban, hogy kitöltés után igény szerint segítünk átnézni a jelentkezési lapokat, hogy megfelelő adatok kerültek-e a sorokba. Ez természetesen csak akkor szükséges, ha gyermeked 4. vagy 6. osztályból szeretne 8 vagy 6 osztályos középiskolában továbbtanulni. A 8. osztályosok felvételi jelentkezését az iskola intézi, hiszen ez az intézmény feladatkörébe beletartozik.

Ha tehát elbizonytalanodtok, hogy egészen biztosan minden adat a helyén van-e, illetve, hogy nem hiányzik-e valamilyen, a felvételi szempontjából fontos információ, akkor bizalommal keressetek minket telefonon és mi a segítségetekre leszünk. Szükség esetén átnézzük a jelentkezési lapokat, miközben telefonon tartjuk a kapcsolatot.

Átnézzük a felvételi feladatlapokat is a plusz pontokért

Esetenként előfordulhat, hogy a megoldókulcs alapján úgy tűnik, gyermeked jogosult lenne plusz pontokra. Ezek a pontok a felvételi eredménye szempontjából rendkívül fontosak lehetnek.

A felvételi feladatlapok javításával kapcsolatban kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén tehettek észrevételt.

A vizsgáztató intézménynek az írásbeli vizsgát követő nyolc napon belül egy teljes munkanapot, azaz nyolc órát kell biztosítania számotokra a megtekintéshez.

Abban az esetben, ha a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelést vesztek észre, ezzel kapcsolatos észrevételeiteket a megtekintést követő munkanap végéig írásban adhatjátok le az intézménynek.

Ezután az iskola elbírálja a benyújtott dokumentumot, és álláspontjáról határozat formájában, megfelelő indoklással írásban tájékoztat benneteket. Ezt az iskola az észrevétel beadásától számított három munkanapon belül meg kell, hogy tegye.

Amennyiben a szülőként a továbbiakban is fenntartod kifogásaidat, a döntés kézhezvételétől számított három napon belül fellebbezést nyújthatsz be, melyet az Oktatási Hivatalnak kell címezni, és a vizsgát szervező iskolába kell beadni.

Az iskola a fellebbezést – az ügyre vonatkozó dokumentumokkal együtt – egy munkanapon belül meg kell, hogy küldje a hivatalnak.

A Hivatal a fellebbezést érdemben elbírálja, majd az eredményt határozat formájában indoklással együtt nyolc napon belül megküldi az iskolának és nektek, a szülőknek is.

Ha nem tudjátok eldönteni, hogy egészen biztosan jogosult lehet-e a plusz pont(ok)ra gyermeked, akkor nagyon szívesen nyújtunk segítséget ebben is, hiszen ezeken a pontokon akár a felvételi vizsga sikere is múlhat.

Középiskolai Felvételi Előkészítő
Horváth Katalin
Vezető tanár